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11日間の変容:グルテンフリーで見えた健康とスッキリボディへの道?【11 Days of Gluten-Free Living】

グルテンフリー生活、スタートから11日。
毎朝、体の変化をチェックするのが、いつの間にか楽しみに。

シンプルに、グルテンフリー食を心がけてるけど、
完璧は目指さずです。


調味料の小麦、あまり気にせずにして、
とにかく、グルテン多めの食品は避けるようにしました。

 

アトピーの変化は、今朝も良好です。

赤みはまだ残るけど、かゆみは減少。
炎症も落ち着きを見せてる気がしています。

食べ物の力ってすごいかも。


腸の炎症が落ち着き、体全体も穏やかになるのでしょうか?
野菜スープの恩恵も、あるのかな?

そして、お腹周りの変化には自分でもびっくり。
正月のパンパンだったお腹・太ももが、
徐々にスッキリ。
ぽっこりお腹も、ほぼフラットになってきました。

 

ジムでの努力だけじゃなかったみたいです。
300回の腹筋・背筋も、週2回頑張ってきたけど、

全然ポッコリはなおらなくて、

10日ちょっとで、お腹がこんなに変わるなんて!

グルテンフリーの効果、本で読んでたけど半信半疑でしたが、
でも今は、信じられそう☆

 

野菜スープの効果もあるかもしれませんが、

スープの味が飽きてきたので、具沢山みそ汁にしました。

家族も飲みやすく、これなら続けられるかもしれない。

 

たくさん八百屋さんで野菜を買うのも

習慣になってきました。昨日は安い八百屋さんで、

キャベツ、ニンジン、大根、芽キャベツ

アレッポ、玉ねぎ、ネギ、春菊、柿、

バナナ、ターサイ、ルッコラ、もやし、

ポテト、カボチャ、サトイモ、トマトなど

どっさり買いました。白菜も欲しかったけど、

でかすぎて諦め...今日またかってくる予定です。

 

今日のスープは、具沢山みそ汁にするかも。

朝パンが食べられないのでご飯になりますが、

おかずが結構大変で、まさかの魚を焼くことに

なってきました。今日はサバ。昨日は鯵です。

 


It's been 11 days since I started my gluten-free lifestyle.

Every morning it's become fun to check changes in my body.

I'm being careful to eat gluten-free food simply, but I'm not aiming for perfection.

I don't worry too much about wheat in seasonings and just avoid foods with a lot of gluten.

My eczema changes this morning are also good.

The redness is still there but itching is decreasing. The inflammation also seems to be calming down.

Food can be potent, indeed.
Will the intestinal inflammation calm down and my whole body feel more comfortable too? Maybe the benefits of vegetable soup are also there?

I'm also surprised by the changes around my stomach. My bloated stomach and thighs from New Year's are gradually getting thinner. My potbelly is almost flat now.

It looks like my efforts at the gym weren't the only thing. I've been working hard at 300 sit-ups and back exercises twice a week but my tummy wasn't getting any less puffy. Who knew my stomach could change this much in just over 10 days on a gluten-free diet! I half believed what I read in books about the effects but now I think I can believe it. ☆

The vegetable soup's effects may also be there, but I've gotten tired of the flavor so I made miso soup with lots of veggies. My family can drink it easier too, so maybe we can keep it up.

Buying lots of veggies from the greengrocer has also become a habit. Yesterday at an affordable store I bought cabbage, carrots, burdock, sprouted cabbage, Aleppo peppers, onions, scallions, chrysanthemum greens, persimmons, bananas, taro, arugula, greens, potatoes, pumpkin, sweet potatoes, and tomatoes. I wanted nappa cabbage too but it was too big so I gave up...I'm planning to go back today.

Today's soup might be miso soup with lots of veggies. Since I can't eat bread in the morning it will be with rice, but side dishes are quite difficult and I've had to grill fish - mackerel today, and sardines yesterday.