meguruの白湯ブログ

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家族で満喫!グルテンフリーの米粉スイーツ【Enjoying Gluten-Free Rice Flour Treats】

グルテンフリー生活を始めると、

洋菓子を選ぶのがなかなか大変です。

チョコレートやアイスクリームは大体大丈夫だけど、

やっぱりパンやクッキー、ドーナツのような、

腹持ちの良いお菓子が恋しくなる…

 

 

そこで、手軽に作れる米粉のパウンドケーキやクッキーのキットを

スーパーで見つけました。それぞれ200円以下で、

必要なのはバターや卵だけ。たまに牛乳が要るけど、

これは冷蔵庫に常備してあるから問題なし。

 

早速クッキーを焼いてみたら、家族も夢中で、

あっという間になくなってしまいました。

食感はらくがんに似ていて、味はバターが効いていて。

小麦粉のものと遜色なく、とっても美味しかった☆彡

When starting a gluten-free lifestyle, it can be hard to choose Western snacks. While chocolate and ice cream are usually okay, foods like bread, cookies, and doughnuts that fill you up are what I miss.

So I found rice flour cake and cookie mixes at the supermarket that are easy to make and each cost under 200 yen. You only need butter and eggs. Milk is sometimes needed but I always have it in the fridge so it's no problem.

I quickly baked the cookies and my family really liked them, eating them all very fast. The texture was like Rakugan(a Japanese sweet biscuit) and the flavor was buttery. They were just as good as wheat flour cookies and were very delicious☆彡.